woensdag 10 december 2008

Poezie ontdekking


Gisteren kwam deze poeziegirl bij toeval deze dichter tegen Nikiforos Vrettakos
Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Griekse dichters uit de 20 e eeuw.
Deze gedichten wil ik graag met jullie delen

Het wordt avond

Het wordt avond in de wereld, de ramen gaan dicht
Het licht wordt ontstoken en zo wordt de vreemde kamer
de wereld. De paar boeken die ik heb komen
en gaan, ze doorkruisen de ruimte
alsof het aardige lieden zijn met brood,
water, fruit, medicijnen in hun handen.
En een van hen blijft snachts bij me,
geopend op de bladzijden waar mijn ogen zich sluiten ,
bovenop mijn deken_een voorovergevallen
beschermengel die luistert naar mijn hart.
Zondag
Ik was mooi gekleed vandaag.
Vanmorgen ging ik naar de stad,
gehuld in jouw ziel. Ik zag er zelf ook mooi uit.
Gisteravond heb ik mij gebaad in
de muziek van jouw stem
Ik hield
mijn pen in de hand en waar
ik zon vond, doopte ik haar punt erin
en schreef versregels

dinsdag 9 december 2008

Amnesty international




10 december is de dag van de vrijheid ! Voor ons heel gewoon ... Voor heel veel mensen wereldwijd onbereikbaar .
Daarom steek je eigen vlam aan voor de vrijheid !!

maandag 8 december 2008

Last fm




Heb de informatie over Last FM doorgelezen .Een account aangemaakt. Prachtig, wat een mogelijkheden, voor de muziekliefhebber. Ik was al jaren bezig met Ares .Je kunt hier je eigen muzieklibrary samenstellen . Er zijn tracks, mooie onbekende video,s, mooi fotomateriaal, bio,s . Er worden evenementen genoemd van de artiest van jouw keuze. En wat ik heel erg leuk vind ,zijn de aanbevelingen . De zogenaamde recommends. Heb al heel wat nieuwe muziek gehoord . Heb nl een hele gevarieerde smaak.
Wat het sharegedeelte betreft . Er zijn zogenaamde shouts . Reacties op jouw muziek . Leuk. Je kunt muziek mailen , delen via del.icious. Er is muziek die je kunt downloaden via I tunes. Dat ga ik in een later stadium doen.
Een heel leuk en lekker ding ,Last FM.

Online communities

Verschillende communities zijn mij niet onbekend . Ben op Hyves, maar doe daar weinig mee. Van Facebook had ik wel gehoord,is veel muziek en clips op te vinden Veel muzikanten hebben space op Facebook.Kwaliteit haalt het niet bij Youtube of LAST fm . Maar dat is persoonlijk . Stonden veel gedateerde video,s op . Weinig bekeken viel me op.Op schoolbank heb ik vroeger wel eens rondgeneusd. De leuke mensen van mijn middelbare schooltijd heb ik niet kunnen vinden. Kan me voorstellen dat daar weer leuke kontakten uit voort vloeien.
Persoonlijk heb geen behoefte om mijn leven met iedereen te delen ,op allerlei communities.De communitie van 23 dingen ning , is wel interessant, om eigen ervaringen te delen met kollega,s die ook met web 2.0 bezig zijn . En zodoende tot samenwerking te komen .Individueel of als organisatie. Ga ik zeker bijhouden.
Heb me om die reden aangemeld bij 23 dingen ning. Linkedin was mij onbekend . Heb me daarvoor aangemeld . Het adres en wachtwoord uit het artikel , was al bezet.
Wel veel collegae uit het buitenland viel me op.
Wat betreft de waarde van social network voor de bibliotheek.... De bieb zit al op Hyves.
Ik vermoed niet dat een stad als Enschede zit te wachten op een social network , geinitieerd door de bieb .

Experimenting


Experimenting
Originally uploaded by brendabignose

Library Thing

Heb even teruggegrepen naar dingen die ik heel erg leuk vind , widgets , blidgets , muziek en beelden ... Maar nu verder met ding 18. Library Thing . Heb de info op Wikipedia doorgelezen . Een rondleiding door Library Thing gemaakt.Daarna een willekeurig aantal geliefde boeken toegevoegd. Viel me op dat lang niet overal omslagen van beschikbaar zijn . Ook in de Belgische KB , Amazon , Bruna gezocht .
Uitgebreid onderzocht wat de mogelijkheden zijn .
Zeer divers .
Je kunt je eigen kollektie koppelen aan Library Thing . Is wereldwijd. Daarnaast is het een digitale leesclub . Binnen de OBD heb je de digitale boekenclub "De Parelketting "las ik .Je onmoet digitaal mensen met dezelfde smaak . Er worden verbanden gelegd . Je kunt zoeken naar literaire evenementen bij jou in de buurt . Er zijn discusssiegroepen . De optie tijdsbeeld vond ik ook aardig . Van het lijstje van mijn toegevoegde boeken heb ik slechts 1 bespreking gevonden .
Het lukte me niet om de omslagen gepubliceerd te krijgen .
Ben ooit lid geweest van de "Boekgrrls" digitale vrouwenboekenclub . Heel leuk en boeiend . We hadden ook (irl ) in real life ontmoetingen . Boeken ruildagen etc . Je werd overspoelt met mail . Het kost heel veel tijd . Dat vind ik het nadeel.
Voor de bieb zie ik wel kansen op dit terrein.
Als wij bv contacten opbouwen met boekenclubs , valt dit zeker te overwegen . Discussiegroepen zou je kunnen ondersteunen via onze site.