woensdag 28 mei 2008

wiki,s

Vaste prik eerst wat informatie gelezen en verschillende sites aangeklikt omtrent de wiki,s. De Engelse info vond ik niet altijd even helder.Natuurlijk kende ik het concept van Wikipedia . Iedereen mag vrij en onbelemmerd publiceren op deze encyclopedie.
De wiki van de OB Deventer bekeken . Ziet er mooi uit. Wordt regelmatig bijgewerkt 20 mei j.l. nog. Duidelijke handleiding hoe je kunt publiceren en bewerken . Navigatiesysteem , linkerkant van de site ook bekeken . Handig .
Zou zeker voor de OBE uitvoerbaar zijn .In Enschede is een groot platform van kunstuitingen denk aan het Balenfestval,Straattheater,Artez,Concordia, mooie musea,poezieactiviteiten ,leesclubs etc.

Leuke wiki site http://www.wikiquote.org/hoofdpagina

del.icio.us

Social bookmarking en del.icio.us.

Eerst de info gelezen van de 23 dingen. Sommige artikelen vond ik goed te begrijpen , andere gingen me boven mijn pet. De videoinstructie werkte niet op het moment dat ik m wilde bekijken . Toen een account aangemaakt en de buttons geinstalleerd . Dat ging vrij vlot.
Wat populaire en recente tags bekeken . Daarna via search wat leuke tags toegevoegd . Als alles zo simpel was.. Handig om je favouriten overal te kunnen gebruiken . Als er tenminste del op geinstalleerd is.

Voor de bieb een handig systeem lijkt me . Voor de inlichtingenmedewerkers.. Je kunt je eigen trefwoorden toekennen, zoals Makemyday al opmerkte , je moet het wel goed bijhouden .
Samenvattend een "ding" dat ik zeker prive vaak zal gebruiken

dinsdag 27 mei 2008

It is that day again ;)

Allemaal foto,s van mijn zus Rita Bloemendaal . Hele bijzondere foto,s !!!!

It is that day again ;)
Originally uploaded by lisaendavy

maandag 26 mei 2008

Mijn visie op web 2.0

De introductie over 23 dingen vond ik zeer enthousiasmerend. Spannend, beetje eng .. wat staat ons te wachten ,maar ook verwachtingsvol gestemd. Sommige dingen kende ik al. Gmail,feeds,chatten,flickr.
Inmiddels zijn we 2 maanden op weg met web 2.0 en hebben we geproefd , geroken ,gesmuld en ons vastgebeten in de dingen . Soms was het afzien geblazen. De tijd vervliegt als je eenmaal bezig bent , en je komt van het een in het ander RSS kende ik al , handig ,tijdsbesparing . Vooral als je veel favourite sites hebt.. Leuke feeds gevonden. Ook onbekende waar je anders niet opgekomen was .Netvibes: nieuw voor mij en vooral de widgets zijn verslavend . Mijn trainer mailde me . Voor je het weet heb je 123 dingen...Flickr kende ik al, de andere fotobewerkingssites nog niet , bieden enorm veel mogelijkheden . Sommige foto,s hebben auteursrecht , kun je niet gebruiken . Ik fotografeer graag ,dus als ik ooit meer tijd heb ga ik me meer verdiepen in de imagegeneratoren .
Wat kan de bibliotheek nu en vooral in de toekomst met web 2.0.? RSS uiteraard,
Gerard zou een weblog kunnen maken en op de site plaatsen ( bieb/cultuur persoonlijke ontboezemingen) OBA kent dat ook.Op de site bij de agenda nog meer werken met fotobewerkingsprogramma,s.
Bij lezingen etc ook weblogs vermelden. Mooie diaslideshow van markten,spreekbeurten,voorstellingen,tentoonstellingen in de bieb .
Je zou zo nu en dan een enquete op deOBE site kunnen plaatsen.
Werken met widgets kan ik me voorstellen voor de bieb.

Nog geen rigoreuze vernieuwingen maar net wat frisser,eigentijdser.